Molinári kennel © Minden jog fenntartva! Készítette: Kasza Norbert  Cenzo Kampftrieb | Bavaria Inka

Kezdőlap Bemutatkozás Cenzo Kampftrieb Bavaria Inka Képek Kapcsolat Magyar Deutsch English Bemutatkozás

Nekem már 1980- óta ez a fajta a kedvencem. A fajtán bellül persze csak olyan kutyák ahol az egészség mellett a használhatóság az elsődleges szempont, egy a fajta standardnak megfelelő küllemmel párosulva.

Hogyan is kezdődött? Hát volt egy igazi régi típusú, nagy rámájú vödör fejű ordas német juhászkutyám, aki velem élt a 2. emeleten és az ágyam mellett vigyázott az álmaimra éjjel.

 

Persze hamar rájöttem, hogy ez a fajta, bármennyire is szeretném, nem az ölebek közé tartozik és a meleg lakásban csak szenved. Sikerült őt a legmagasabb szintre kiképeznem és rajta keresztül megszeretnem a kutyával való sportszerű foglalkozást. Aztán jött németországból Illo v.d. Jungen Hansen (Jonika) aki a munkakutya sportban már nagyobb sikereket hozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az 1995-ben Budapesten rendezett Német Juhászkutya Világbajnokság sorsforduló volt számomra, mivel mint segéd a világ legjobb kutyáinak csinálhattam a szembetámadás elhárítása nevű gyakorlatot az őrző-védő munka során. Ez az élmény merőben befolyásolta az ideálról kialakított képemet, hogy mit is jelent az, hogy ösztönösség, magabiztosság és terhelhetőség.

 

 

A következő bajnokjelölt Fando v.d. Weintraube volt az akkori NDK-ból. Ő egy sor hazai siker mellett két világbajnokságra juttatott ki mint Magyar válogatott (Luzern és Boston). Így mint versenyző is a saját bőrömön érezhettem, hogy milyen kutya kellene ehhez a sporthoz, hogy az élvonalt megközelíthesse az ember. A következőkben sajnos több próbálkozás ellenére, csak beteg és nem tenyészthető kutyákhoz sikerült hazánkban hozzájutnom, az ösztönökről nem is beszélve.

 

 

Elhatároztam, hogy kézbe veszem az utánpótlás előállítását és kiváltottam a Magyarországi Német Juhászkutya Klubnál (MNJK) a "Molinári" kennelnevet és elkezdtem a tenyésztést. Persze csak olyan anyakutyával tenyésztettem eddig, akik az MNJK tenyésztési szabályzatában előírt követelményeket teljesítve (CSD röntgen "A" elismerés, 20 km-es állóképesség vizsga, kiállítási minimum nagyon jó minősítés, engedelmes, védőkutya 1-es vizsga és körung), tenyésztési engedélyt kaptak. Természetesen, ha valaki nálam kutya gyárat keres, 100 anyakutyával, az nem jó helyen jár, mivel itt ilyen nincs.

 

Megtanultam, hogy az anyakutya minősége talán még fontosabb mint az apa állaté, ezért igen nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy egyre jobb és jobb anyaállataim legyenek. A lányok a kezdettől, napjainkig: Wolf's Linda (NDK), Chuna Policia (SK) Anett Vojanky (SK), Xandra v.d. Grundschnelligkeit (AT)

Egyre több komoly sport kutyás talál ránk és ha te is tisztában vagy azzal, hogy a nálunk született kiskutyák munkára születtek és te egy ilyen ösztönös kutyát szeretnél, akkor jó helyen jársz és a következő párosításból foglalj le egy kiskutyát vagy nézz meg egy növendéket.

 

A tenyészetünkből származó kutya pedig okozzon neked és családodnak, igazi örömet és boldogságot!!!